Milyen titok, hogy egy szép test

A súlycsökkentés képlete egyszerű: kevesebb kalóriát fogyaszt, mint amennyit éget. De ennek módszerei változhatnak. Valójában nincs senki “legjobb” módja a fogyásnak — ami működik, Lehet, hogy nem dolgozik valaki másnak. Ahhoz, hogy a lowdown a legújabb tudomány fogyás, Élő Tudomány végzett egy hónapos keresés a legjobb információt. Felvettük a kapcsolatot közel egy tucat szakértők, akik kutattak fogyás, és megnézte a legismertebb vizsgálatok a fogyás tenni a mai napig.

Fókuszban az életmód megváltoztatása

Szerettük volna megtudni, hogy mit találtak ezek a tanulmányok, és ami a legfontosabb, amikor a tudomány és a bizonyítékok kimerültek, mit javasolnak a szakértők azoknak, akik biztonságos, egészséges módon szeretnének kilót dobni. A szakértők mindegyike egy dolgot hangsúlyozott: az embernek a fogyás megközelítésének élvezetesnek kell lennie, hosszú távon fenntartható. A fogyás nem a nélkülözésről szól, mert az étrend, amely megfosztja az embereket kedvenc ételeiktől, általában rövid életű.

Az embereknek arra kell összpontosítaniuk, hogy életmódbeli változásokat hajtsanak végre — néha még kicsiek is, mint például a kávé cukorának csökkentése—, hogy csökkentsék általános kalóriabevitelüket. Bár ezek a változások nem vezethet drasztikus mennyiségű fogyás rövid idő alatt, tudnak előállítani az egészséges, fokozatos fogyás, amely ellensúlyozza a természetes tendencia, hogy az emberek hízni, ahogy öregszenek.

Mint majd részletesen leírjuk az alábbiakban, a sikeres fogyás program általában magában foglalja a vágás vissza a kalória, növeli a fizikai aktivitás és a viselkedési változások, hogy segítsen ragaszkodni a diéta és a testmozgás rend hosszú távon.

Bár a tudomány még nem hozott létre biztos kapcsolatot az elhízás és az egyes egészségügyi kockázatok között, úgy tűnik, hogy az extra zsírszövet a legnagyobb bűnös. A nyakban több zsírt kötöttek az alvási apnoéhoz, míg a zsírsejtek által felszabaduló vegyületek növelhetik a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának esélyét. Ezenkívül minél több testzsírt hordoz egy személy, annál több vérre van szükség ahhoz, hogy a szövet oxigénnel és tápanyagokkal rendelkezzen, ami magasabb vérnyomást eredményez.

Milyen különleges fogyásra van szüksége

Ezért az egyik legszélesebb körben használt mérőeszközöket, hogy egy személy kell, hogy fészer font testtömeg-index (BMI) — jelzi, hogy a test kövérség által kifejlesztett Belga statisztikus Adolphe Quetelet 1832-ben az aránya alapján, magasság, súly. Például egy személy, aki 5 láb 7 hüvelyk (1,7 méter), súlya 172 Font. (78 kg) 27 BMI-vel rendelkezne. [BMI kalkulátor: mi az én BMI]

A BMI célja az, hogy az Országos Egészségügyi Intézetek “normálisnak” tekintsék.”A legkisebb kockázat egészségügyi feltételeiről tömeg volt kötve egy BMI között 18.5 pedig 24.9 (jelölt “normális tömeg”). A kockázatok emelkednek, amikor egy személy felmászik erre a BMI létrára, a 25-29, 9-es számok túlsúlyosnak tekinthetők, a 30 vagy annál nagyobb BMIs pedig elhízottnak tekinthető, az NIH szerint.

Bár a BMI könnyen kiszámítható, ez nem a testzsír tökéletes mértéke. Például a nagy mennyiségű izomtömegű emberek magas BMI-vel rendelkezhetnek anélkül, hogy túlsúlyosak vagy elhízottak lennének.

Ha a BMI az elhízott kategóriába helyezi Önt, itt az ideje, hogy lefogyjon, az American Heart Association és más szakmai szervezetek legfrissebb (2013) súlykezelési irányelvei szerint. Fogyás is ajánlott, ha túlsúlyos, és más kockázati tényezők a szívbetegség, mint például a cukorbetegség, a magas vérnyomás, a magas koleszterinszint, vagy a derék kerülete nagyobb, mint 35 hüvelyk (88 centiméter) a nők és 40 hüvelyk (102 centiméter) a férfiak.

Azok a személyek, akik normál súlyúak vagy túlsúlyosak

Az emberek, akik a normál súlyú, vagy túlsúlyos vagy, nem kell semmilyen további kockázati tényezők a szívbetegség, kell összpontosítania, elkerülve a súlygyarapodás, sokkal inkább, mint a fogyás, az iránymutatás, mert nincs erős bizonyíték arra, hogy a fogyás nyújt egészségügyi ellátások ezek az emberek. A további súlygyarapodás azonban problémákat okozhat-mondta A szakértők.

Az elhízott emberek, akik testtömegük 3-5% – át veszítik el, javítják egészségüket. A kutatás azt sugallja, hogy elvesztése 5% – a testsúly eredmények a 3-hgmm-rel csökken a szisztolés vérnyomás (a felső szám a vérnyomás olvasás, amelynek mértéke a nyomás az artériákban, amikor a szív) valamint egy 2 hgmm-rel csökken a diasztolés vérnyomás (az alsó szám a vérnyomás olvasás, amelynek mértéke a nyomás az artériákban között szívverés) szerint a 2013-as iránymutatás. A még nagyobb súlycsökkenés nagyobb egészségügyi előnyökkel jár, ezért az iránymutatások azt javasolják, hogy az emberek azzal a céllal induljanak el, hogy testtömegük 5-10% – át fogyasszák hat hónap alatt.

A nők számára ez azt jelenti, hogy napi 1200-1500 kalóriát fogyasztanak. A férfiak esetében ez körülbelül 1500-1800 kalória napi bevitelét jelenti. Azonban a kalóriák számát meg kell fogyasztani változhat attól függően, hogy a jelenlegi súly, aktivitás szintje.

A tanulmány azért figyelemre méltó, mert olyan klinikai vizsgálatok adatait vizsgálta, amelyek közvetlenül összehasonlították a nagyon alacsony kalóriatartalmú étrendeket a tipikus alacsony kalóriatartalmú étrendekkel, ami jobb módszer, mint olyan tanulmányok vizsgálata, amelyek nem tartalmaznak összehasonlítást, hanem csak egyetlen étrendet tartalmaznak.

Az emberek lefogyhatnak számos különböző diétán, mindaddig, amíg kevesebb kalóriát fogyasztanak, mint amennyit égnek. “Nincs olyan étrend, amely jobb, mint a többi diéta a hosszú távú fogyás és karbantartás.

Gyakran előfordul, hogy még a kis változások is segíthetnek a fogyásban. Például, ha minden nap egészségtelen snacket cserélünk gyümölcsökkel és zöldségekkel, vagy megszüntetünk egy esti snacket, fogyás következhet be.

Sőt, semmi varázslatos nem történik, ha zsírt vágsz-ez nem eredményez extra fogyást, tanulmányok kimutatták.